17 September 2012

Picnic with them ◠‿◠

ASSALAMUALAIKUM

Hellow bloggers, readers, stalkers, strangers, n' sneakers.. EH? HAHA! Rajin saya update belog yg kelihatan cute sedikit ini..heee.. Ok lah straight to de point. Hari sabtu baru-baru ni, i'm with my BIG family going to picnic ! wehoo~~ *sekarang baru mau setory ka?*  Bukan senang taw mau picnic-picnic ni dengan mereka. Taulah kan masing-masing pun busy with study, work, n' just stay at home like me. I'm officialy JOBLESS! Yeahhh! Mau hambur-hambur resume bah ni.. But later on lah.. Let's enjoy 1st... ^^, Ok cerr deaa kitorang picnic d tepi laut sejaa ataupun kalu di Tawau ia terkenal dengan nama HIGHWAY. Kalu budak-budak Tawau for sure kenal lah sangat dengan namanya highway ini. Tempat yg famous dengan segala machiam benda itu dan ini.. Ok saya sudah penat menaip. Saya mau share pic yg memang ohsemm ! *perasan kejap*. Let's gooo !

Pembuka entry c budak kecil ini. “Hallu nama saya Putra Azhad Naufal, berumur 2 tahun lebih”. Paling excited dea mau pegi picnic dgn baju tebal, berkasut dan bertopi. Biasalah tepi laut kan sejukk.. 

Sampai sudah.. Ini car park. Kitorang just pakai Bus Sekolah dan proton waja sahajaa. Cuba try test cari mana kenderaan tersebut.. heee ;)

Cari-cari tempat untuk kami pula parking then jumpalah tempat tersebut. Taraaaa... !

Snapping dulu okays sebelum mulakan makan-makan.

Nahhh ! start sudah tu makan-makan yg bagai tak makan sebulan.. *Joke* Kitorang just bawak makanan dari rumah. Masak sendiri lah katakan. Ada nasi kuning, mee goreng, ikan, telor rebus dan goreng, keropok, teh panas, sirap, air putih, dan ada juga beli di sekitar kawasan yg memang ramai penjual. 

Snapping lagi ^^. Antara tetamu yg datang *kunun* ialah mama saya semestinya, macik-macik saya, pacik, adik sepupu, abang sepupu, dan anak-anak buah sekalian. 

Opsss ! Termasuk pula pic saya yg tengah makan dan mulut dipenuhi makanan.. HAHA !

Saya with adik saya NurAisyah yg menuntut d MRSM dalam tingkatan 2.. We are speckygirls okays..heee...  

My cuzzy yg sememangnya “gila”.. haha.. Sebelah tu abang deaa yg masih single mingle. 

Macik saya yg paling muda dengan anak bongsu deaa yg sungguh chumill dan bulat sama seperti ibunyaa.. haha !

Saya dengan  2 orang adik sepupu. Aisyah (yg tadi) with Asyrah. Mereka sama umur juga n so close but always figthing n’ always make noise. Tiada diorang ni memang tidak ceria hidup saya.

Saya with cuzzy gila (yg tadi) bernama Harma yg mempunyai crush seorang FA. Hahaha.. *jgn marah ah czen*. C baby tu kami pinjam. Nama dia pula Mohd Aqeel Arman umur 9 bulan++ yg sungguh sabar dan boleh tahan berat.. !

Uoppsss ! Just ignore our pose okays ? Yg lelaki sebelah saya tu adik sepupu Mohd Aidiel Adham merangkap adik yg selalu bagi saya susu sekolah.. wakakaka...

Kami lagi.. 

Dan kami lagi..

Saya with all my cousin also anak buah di Taman Mini. Dari yg tua Aisyah, Asyrah, Aidiel, Mawi, Mierah, Haziqah, dan paling muda Rabiatul. 

Okays mereka busy with their smartphone *tripp sejaa*

Taking moment with them..

C kakak dan adik berlainan mak n bapak.. hehe

Saya with cousin n aunty.

Kami lagi..

Just ignore again our pose. Focus on sky above. Chantekk kan?

Trip membaling batu kunuk. Mahu juga di snap bah.. huahuahua

Berani mati kunuk semua mau turun..

They got Kipas+gula-gula from macik yg menjual di sponsor oleh abg sepupu mereka.. Sangat gembira mereka.. ^^

Tetiba ada pula korean or chinese girl *i guess*, snapp pic mereka. Maybe dia tertarik dengan kipas berwarna-warni itu atau budaknya yg chumill atau kedua-duanya sekali.

Tyme ni photographer girls tadi tu snap lagi pic mereka. Nice.. ^^

Sempat melihat dua orang lelaki bermain perahu layar. Champion juga walaupun ombak kuat tyme tuh.

Background yg lawa disebabkan kami.. muahahahaa..

Rockers bah sebelah saya ni.. hihihi..

Where they come from? Nasib tak kena culikk..ishkkk..

Muka penat *duckface*. OkByeee... ! :D

Itu sahaja lah moments yg sempat saya rakamkan...
 Dat's all for todays entry ! chauuuuuu..... :D
KLIK !



Thanks for Reading ( '⌣^ )

2 comments:

Fiza Suhaimi said...

exumeriahnyaaa tengok gambar picnic fydah dgn family.. dah lama fiza tak pergi picnic dgn family..

Zierwa Zainal said...

wah..syoknye berpicnic... meriah sungguh..